Лист Мінекономіки N 3503-25/4235-08 від 14.05.2010 р-Профі Вінс
Російський(RU)Українська (UA)

Проект Закону «Про Державний бюджет України на 2018 рік» N 7000

Закон «Про Державний бюджет України на 2017 рік» N 1801-VIII

Податковий кодекс України N 2755-VI

Таблиця відповідності видів порушень норм законів типам повідомлень-рішень, які складаються при застосуванні відповідних штрафних санкцій

...

МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 14.05.2010 р. N 3503-25/4235-08

Мінекономіки розглянуло лист щодо розміщення та функціонування літніх майданчиків і повідомляє.

Відповідно до вимог частини другої статті 6 та частини другої статті 19 Конституції України органи законодавчої, виконавчої та судової влади здійснюють свої повноваження у встановлених цією Конституцією межах і відповідно до законів України. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Згідно з абзацом сорок четвертим частини першої статті 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" та пунктом 6 частини першої статті 10 Закону України "Про благоустрій населених пунктів" до виключної компетенції сільських, селищних, міських рад належить встановлення відповідно до законодавства правил з питань благоустрою території населеного пункту, забезпечення в ньому чистоти і порядку, торгівлі на ринках, додержання тиші в громадських місцях.

Відповідно до статті 1 Закону України "Про планування і забудову територій" місцеві правила забудови - це нормативно-правовий акт, яким встановлюється порядок планування і забудови та іншого використання територій, окремих земельних ділянок, а також перелік усіх допустимих видів, умов і обмежень забудови та іншого використання територій та окремих земельних ділянок у межах зон, визначених планом зонування.

Місцевими правилами забудови встановлюється порядок вирішення питань розташування, надання дозволу на будівництво об'єктів містобудування, надання дозволу на виконання будівельних робіт, прийняття цих об'єктів в експлуатацію, а також порядок здійснення контролю за містобудівною діяльністю.

Ураховуючи, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19.08.2002 р. N 1218 "Про затвердження Положення про державну санітарно-епідеміологічну службу України" державна санітарно-епідеміологічна служба України здійснює державний санітарно-епідеміологічний нагляд і контроль за дотриманням вимог санітарного законодавства органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями та громадянами, проведення санітарної, гігієнічної, токсикологічної, епідеміологічної та інших видів оцінки середовища життєдіяльності людини, об'єктів господарської та інших видів діяльності, продукції, робіт, послуг, проектної документації і видає висновок щодо їх відповідності вимогам санітарних норм, пропонуємо звернутися до державної санаторно-епідеміологічної служби України за роз'ясненням стосовно додаткового погодження із СЕС розміщення літнього майданчика.

Що стосується погодження суб'єктами господарювання у сфері ресторанного господарства асортименту продукції з територіальними установами державної санітарно-епідеміологічної служби, то слід зазначити, що відповідно до пункту 2.1 Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства, затверджених наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 24.07.2002 р. N 219, зареєстрованим у Мін'юсті 20.08.2002 р. за N 680/6968, суб'єкти господарювання у сфері ресторанного господарства здійснюють свою діяльність згідно з асортиментом продукції, затвердженим відповідно до типу та класу даного закладу керівником підприємства, а також забезпечують наявність продукції, зазначеної у меню, прейскуранті.

Санітарні правила для підприємств продовольчої торгівлі, затверджені Головним державним санітарним лікарем СРСР від 16.04.91 р. N 5781-91, на які посилається СЕС для проходження узгодження асортименту закладу ресторанного господарства, поширюються тільки на всі існуючі підприємства продовольчої торгівлі, до яких належать: продовольчі бази, склади, сховища, продовольчі магазини, дрібнороздрібні підприємства, крім холодильників.

Вимоги, що висуваються до працівників сфери ресторанного господарства, які займаються виробництвом, зберіганням, продажем харчових продуктів і продовольчої сировини, зазначені у пункті 1.9 Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства, затверджених наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 24.07.2002 р. N 219. Крім того, працівники суб'єкта господарювання зобов'язані забезпечити реалізацію прав споживачів, визначених Законом України "Про захист прав споживачів", виконувати Правила торговельного обслуговування населення та вимоги інших нормативно-правових актів,що регулюють торговельну діяльність.

Заступник Міністра економіки України

О. Сухомлин

...
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Календар бухгалтера

Вересень 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
 
...